Nordpap, uusi elämä

Maaliskuussa 2017, puolen vuoden neuvotteluiden jälkeen Maija ja Jesse Kuronen ostivat Nordpap Oy:n liiketoiminnan ja siirsivät tuotannon ja toiminnan Polvijärvelle. Samat tuotteet ja palvelut Nordpap tarjoaa asiakkailleen edelleen omistajien vaihtumisesta jälkeenkin.

Paperin valmistus alkoi heti Vasarakankaan toimitiloissa, joissa pystytään toimimaan entistä hygieenisemmin, nykyisten tuotantotilojen ollessa elintarvikekäyttöönkin soveltuvat. Vasarakankaalla valmistamme kaiken arkkitavaramme, selluvanut ja suuren osan rullatuotteistamme.

Myyntiä, markkinointia ja tuotantoa tehdään täydellä tohinalla pienen 2015 vuonna syntyneen poikamme avustaessa sivussa. Vasarakankaan toimitiloihin siirretyt koneet, erityisesti trukki ovat poikaa kiehtoneet kovasti ja trukilla onkin ajeltu isän sylissä pitkin hallia.

Heinäkuussa 2017 avasimme Vasarakankaan tiloihin myös tehtaanmyymälän, joka on saanut yllättävänkin hyvän suosion asiakkaittemme keskuudessa.

Nordpap oy:n perustajaan Veskuun olemme tiivisti yhteydessä. Veskulta saamme kullanarvoisia neuvoja niin koneiden nikseihin kuin itse tuotteiden saloihin liityen. Meillä uusina yrittäjinä on vielä paljon oppimista tästä alasta ja joka päivä tulee jotain uutta ja ihmeellistä eteen... ja sitten tarvitaankin taas Veskun tai Virpin apua :)

 

Yrittäjät

Maija ja Jesse Kuronen

 

 

 

 

Mistä kaikki alkoi?

 

Heinäkuussa 1991 olin juuri armeijasta päässyt, 20–vuotias vastasyntyneen Joonas-pojan onnellinen isä. Suomessa oli lama pahimmillaan. Lukion jälkeen jatko-opiskeluun oli vaikea päästä.  Hakiessani kauppikseen jäin 40:lle varasijalle ja mitään työtä ei ollut tarjolla.

Jostain piti perheelle elanto saada...

Vaimoni Virpi on Raahesta kotoisin. Käydessäni siellä elokuussa 1991, ostin Virpin enon lukkoliikkeestä 146 rullaa englantilaista wc-paperia hintaan 0,5 mk / rll. Tämä oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun ostin wc-paperia. Täytimme papereilla automme  Mazda 626 takakontin. Illalla kylässä ollessamme myin ystävälleni kaikki paperit 1 mk / rulla. Tästä syntyi ajatus, että kyllä minä paperia osaisin myydä.

Meni viikko ja soitin Virpin enolle ja kysyin, mistä hän oli hankkinut paperit, haluaisin saada yhteystiedon ja ostaa lisää.

Syyskuussa ostin pakettiauton ja perustin toiminimen. Ensimmäisen myyntimatkan tein Itäsalmen alueelle silloiseen Sipooseen. Möin iltaisin ovelta ovelle yksityisihmisille wc- ja talouspapereita.

Tällä hetkellä Nordpap Oy valmistaa itse suurimman osan myymistään tuotteista.

Ostamme raaka-aineet Suomesta ja voimme valmistaa kaikkia laatuluokkia.

Oman tuotannon ansiosta pystymme tarjoamaan paperit edullisilla hinnoilla.

 

Vesku

 

 

Historiamme

 

-1991-1996 toimin toiminimellä yksin

-1996 perustin Nordpap Oy ja palkkasin 5 työntekijää

-1998 Ostimme ensimmäisen käytetyn pituusleikkurin, vetopyyhkeen tekoon

-2003 Ostimme uuden C-taitto käsipyyhettä tekevän koneen Saksasta.

-2010 Ostimme arkituslinjan, arkkituotteiden tekoon.

-2015 Avasimme verkkokaupan

-2017 Maija ja Jesse Kuronen ostivat Nordpap Oy:n liiketoiminnan ja siirsivät tuotannon Pohjois-Karjalaan, Polvijärvelle.

-2017 Heinäkuussa avasimme tehtaanmyymälän Vasarakankaantie 17 osoitteeseen.

-2018 Ensimmäisenä paikallisena toimiana Makuvankkuri otti Nordpap Oy:n pehmopaperit omaan myyntivalikoimaansa.